A nyár slágere: a gél-lakk

2012.06.16. 21:56

Tartós lakkozás, zselés lakk, gél-lakk… sokféle néven emlegetik, mégis mindig ugyanazt a jellegű anyagot takarja. Legnagyobb előnye, hogy legalább két hétig viselheted, mert nem pattogzik le, nem kopik meg néhány nap alatt, viselni pedig ugyanolyan természetes érzés, mint egy átlagos körömlakkot.

Amikor először találkoztam a gél-lakkal, tudtam, hogy megtaláltam az egyik kedvenc anyagomat, és ezt nem csupán szakemberként írom, hiszen magam is rendszeresen viselem annak ellenére, hogy naponta acetonnal, reszelővel és fém eszközökkel dolgozom. Korábban hagyományos körömlakkot használva, a második lakkozás után már egyszerűen untam lemosni és felkenni, hiszen jobbkezes lévén, a jobb kezemre sohasem tudtam olyan gyorsan és szépen felvinni a lakkot, ráadásul az én körmömön még alapréteggel sem maradt meg sokáig még a márkás, jó minőségű lakk sem. Amióta műkörmösként dolgozom, azóta pedig egyszerűen esélye sincs a hagyományos körömlakknak, hiszen az első acetonozásnál a sajátomat is leoldanám a vendégével együtt.

Gellakk_chameleon.JPG

 Fotó, gél-lakkozás és gyűrű: Smidt Éva

Gél-lakkal gyönyörű, tökéletes munkát adhatok ki a kezemből, mivel az anyag csak az UV-lámpában köt meg, így akármeddig javíthatom, alakíthatom felhordásnál. A vendégek körében pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett a gél-lakk, hiszen a szépészeti látogatás után nem kell vigyázni rá úgy, mint a hagyományos lakkra, mert nem maszatol, nem fog, nem lehet belenyúlni, ráadásul két hétig kitart.

Tipp! Ha kipróbálnád a gél-lakkot, kérdezd meg a műkörmöst, hogy eltávolításnál leoldja, vagy lereszeli az anyagot. Ha lereszeli, saját körmöd épsége érdekében inkább keress másik műkörmöst!

Van, aki nem kedveli, ha két hétig ugyanazt a színt kell viselnie, például mert annyira változatos a ruhatára, hogy nem tud hozzá univerzális, semleges színt választani. Vagy éppen azért nem választ semleges színt, mert ha már két hétig viseli, legalább vibrálóan élénk, dögös legyen a körömszíne. A zselés lakkozást nem kötelező két hétig viselni, akár hetente új színűre cserélhető, hiszen a kíméletes előkészítésnek és a leoldhatóságnak köszönhetően nem viseli meg a vendég körmét.

gellakk02_low.jpg

Fotó, gél-lakkozás és üvegékszer: Smidt Éva

… és még egy tipp! A leoldást minden esetben érdemes szakemberre bízni, az esetleg megsérült lakkot pedig sohasem szabad letépkedni, vagy otthon lereszelni, mert szinte sohasem sikerül a manővert körömsérülés nélkül megúszni, még akkor sem, ha elsőre úgy tűnik.

gellakk01_low.jpg

 Fotó és géllakkozás: Smidt Éva

Ha gél-lakkoztatnál, de nem tudsz választani, gondolkodj rendszerben! Ha általában pasztellszíneket viselsz, visszafogott a ruhatárad, csak akkor válassz élénk színű lakkot, ha hajlandó vagy hasonlóan élénk színű, vagy hasonló árnyalatú kiegészítőt viselni hozzá. Ha végképp elvesztél, maradj az örök klasszikusnál, az élénk piros színnél, amelyet azonban nem minden munkahelyen tűrnek meg. Használd bátran a színeket, de ha elsőre nem mersz vagány színt választani, még mindig viselheted francia festéssel, vagyis fehér véggel és felette valamilyen halvány rózsaszín, vagy barack árnyalattal a gél-lakkot.

Tévhit! A gél-lakk nem erősíti a körmöt, ám alkalmazható olyan szintén leoldható alapozó zselé, amely keményebbé, ellenállóbbá teszi az esetleg elvékonyodott, vagy önmagában is töredező, sérülékeny körmöt.

01.JPG

Fotó és gél-lakkozás: Smidt Éva

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kellegykormos.blog.hu/api/trackback/id/tr114592722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lollka 2012.12.05. 13:06:23

Szia, az áraidról hol tudok tájékozódni?

köszi!
süti beállítások módosítása